Back to Top

031 508 198

info@medisense.si

Masaže za izboljšanje zdravja in počutja - tudi za nosečnice


Kratek pregled in opis masaž, ki si jih lahko privoščite v prostorih salona. navajamo spodaj:

 

Akupresura - najbolj učinkovita metoda za samozdravljenje napetosti, povezane z boleznimi

vključuje uporabo pritiska na določene točke meridianov na telesu in stimulacijo energetskih točk vzdolž meridianov na naše telo, da se vzpostavi najvišji energijski tok. Je najbolj učinkovita metoda za samozdravljenje napetosti, povezane z boleznimi. Sprošča mišično napetost in uravnava vitalne življenjske moči v telesu
Akupresura
 

Anticelulitna masaža - za pospešeno razgradnjo celulitnih oblog

je podobna klasični masaži s poudarkom na tistih delih telesa, kjer se kopiči celulit (stegna, trebuh, zadnjica). Z uporabo posebnih anticelulitnih olj pri masaži pospešite razgradnjo celulitnih oblog, povečate cirkulacijo krvi in učvrstite tkivo.

Anticelulitna masaža
 

Klasična švedska masaža - za izboljšanje splošnega počutja

klasična masaža telesa je manipulacija mehkih delov telesa, njeni učinki se pokažejo na mišicah, koži, živcih, cirkulaciji krvi in limfe, ter izboljšujejo splošno počutje. Psihološki učinki masaže so izboljšano duševno počutje, dviganje samozaupanja, pomiritev in sprostitev.
Klasična švedska masaža
 

Energetska masaža - za zdrav način življenja

Cilj energetske masaže je, da vam pomaga doseči in vzdrževati zdrav način življenja. Dokazano zmanjšuje stres, izboljšuje cirkulacijo, znižuje krvni tlak, je bistven element za ohranjanje zdravega telesa, ima čustven, mentalen in duhoven učinek. To dosežemo z uporabo tehnike dihanja in moči dotika, ki je najstarejša znana metoda zdravljenja.
Energetska masaža
 

Masaža z vročimi kamni za izločanje nezdravih snovi

Kamni pospešujejo cirkulacijo in sproščajo utrujene mišice. Iz vašega telesa, pomagajo izločiti odvečne nezdrave snovi. Uravnavajo, poživljajo in vitalizirajo energetske centre. Topli kamni omogočajo: globoko sprostitev, sproščajo utrujene mišice, iz vašega telesa pomagajo izločiti odvečne nezdrave snovi, uravnavajo, poživljajo in vitalizirajo energetska središča.
Masaža z vročimi kamni
 

Terapevtska masaža - za odpravo bolečin ali drugih težav

Je bolj problemsko usmerjena masaža, s katero odpravimo bolečine ali druge težave. Ker združuje različne masažne tehnike, je zelo učinkovita – z vsako tehniko namreč vplivamo samo na določene strukture telesa, če zajamemo kar vse, pa je učinek toliko večji. S terapevtsko masažo zmanjšujemo stres, odpravljamo razne bolečine, glavobole, migreno, preprečujemo in odpravljamo išias, »heksenšus«, mišične zatrdline oz. vozle, utrujenost, pomaga pri okorelih zapestjih ali prstih, pri omrtvičenih rokah ali nogah, za izboljšanje splošnega počutja, ... in še mnogo več.

Terapevtska masaža
 

Refleksna masaža stopal - za uravnoteženje telesne življenjske energije

Refleksologija zajema manipulacijo določenih predelov stopala. Njen cilj je, da bi telo pripeljali v harmonijo. Po spoznanjih refleksologije so točno določeni predeli stopala povezani s točno določenimi telesnimi organi. Mišljeno je, da z draženjem ustreznega predela s palcem ali drugimi prsti odstranimo energijske blokade. Glavni cilj refleksologije je uravnoteženje telesne življenjske energije in s tem pospešitev delovanja mehanizmov celotnega zdravja.
Refleksna masaža stopal
 

Športna masaža - za hitrejšo in boljšo regeneracijo mišic

Pripomore k hitrejši in boljši regeneraciji mišic, dviguje športnikovo samozavest in pripomore k hitrejši presnovi mlečne kisline v mišicah. Med drugim masaža zmanjša tudi možnost športnih poškodb oziroma le-te z masažo hitreje saniramo. športna masaža je kombinacija tehnik in prijemov, s pomočjo katerih pomagamo športniku odpraviti utrujenost ali ga pripraviti na sam nastop.

Športna masaža
 

Masaža Lomi Lomi - ob sproščujoči glasbi se zazibajte v spanec

Tradicionalna havajska tehnika masaže je bila razvita že v času staroselskih zdravilcev. Lomi Lomi v havajščini pomeni masirati. Je sproščujoča tehnika. Dlani in podlahti maserja simbolizirajo havajske valove, vaše telo kopno in maser sam predstavlja medij, ki to poveže v enotno gibanje. Ob sproščujoči glasbi, v prijetnem ambientu vas pospremijo v zibajoč spanec, ki vas popolnoma prenovi.

Masaža Lomi Lomi
 

Tui-na masaža za zdravljenje in preprečevanje bolezni ter relaksacijo

Gre za kitajsko medicinsko masažo in manipulacije v sklepih, ki temeljijo na principih tradicionalne kitajske masaže. Ta stara oblika terapije preprečuje in zdravi bolezni z uporabo večinoma ročnih metod. Indikacije za tui-no so ne le ortopedske težave, temveč tudi notranje bolezni. Glavna funkcija tui-ne je zdravljenje bolezni, lahko pa jo uporabljamo tudi za relaksacijo in preprečitev bolezni.

Tui-na masaža
 

Z ročno limfno drenažo lahko z izločanjem odpadnih snovi mnogo težav preprečite

Spremembe, ki nastanejo zaradi nabiranja odpadnih snovi v telesu (kot posledica limfnega zastoja), niso le estetski pojav. Pride do psihofizičnih sprememb, ki se jih moramo lotiti, še preden nastanejo težave (otekline, bolečine, krčne žile ali krči, bolečine v hrbtenici, občutek teže v rokah in nogah, …) S terapijami limfne drenaže lahko mnogo težav preprečimo, še preden se dejansko pojavijo. Spodbujamo limfni sistem in izboljšamo pretok limfe, iz telesa izločamo odpadne snovi in odvečne tekočine, odpravljamo limfne edeme in posledično tudi celulit.
Ročna limfna drenaža
 

Z masažo za nosečnice zmanjšate napetosti

je individualno prilagojena vsaki posebej, pred masažo se pogovorimo in določimo način masaže, upoštevamo njene potrebe, težave in želje. Je manj intenzivna, nekaterih masažnih prijemov ne izvajamo, prav tako se nekaterim delom telesa in nekaterim točkam izogibamo, drugim pa namenimo še posebno pozornost. Po navadi prevladuje masaža vratu, ramen, hrbta, nog in stopal, s katero odpravimo vse neprijetnosti, morebitne bolečine, blažimo otekline in zmanjšujemo težave z venskim pretokom. Z masažo pospešimo izločanje strupov iz telesa, uravnovesimo delovanje žlez, zmanjšujemo napetosti in telesu vračamo naravno energijo.

Masaža za nosečnice


Oglejte si še nekatere naše druge storitve: