Back to Top

031 508 198

info@medisense.si

Radialna endodermna terapija

Naša nova aparatura za izvajanje radialne endodermne vakuum terapije je najprestižnejše znamke vrhunske kakovosti Iskra Medical.

Aparatura je terapevtska in nudi pester nabor različnih dodatkov, ki močno razširijo uporabo v namene estetike in fizioterapije. Pravilna izbira aplikatorja in nastavitev omogočata izredne rezultate tako v oblikovanju telesa, pomlajevanju obraza,  intenzivni masaži celega telesa, rehabilitaciji športnikov in fizioterapiji. Zato ima poleg različnih dodatkov in ventuz tudi več različnih programov, s katerimi lahko izvajamo vse te etetske in terapevtske programe.

Patentirana radialna endodermna terapija omogoča edinstveno kombinacijo pulzirajočega vakuuma in posebno oblikovanih aplikatorjev s tremi rotirajočimi kroglicami, ki ustvarijo krožno kožno gubo, kjer istočasno potekata drenaža in raztezanje vezivnega tkiva. Terapija z elektronsko kontroliranim podtlakom v masažni ventuzi ustvari kožno gubo, ki jo podltak v potujoči ventuzi hkrati razteza, drenira in masira. Dotok sveže krvi in kisika na prizadeta mesta se močno izboljša, hkrati pa poteka tudi limfna drenaža, ki skozi limfni sistem odstrani nakopičene odpadne snovi. Vezivno tkivo postane ponovno elastično, koža se napne in učvrsti, značilne vdolbine in izbokline celulitne in pomarančaste kože pa izginejo. Koža je ponovno gladka, čvrsta in napeta – brez sledi celulita in odvečnih centimetrov.

Terapije izvajamo na različnih delih telesa: noge, trebuh, zadnjica, hrbet, obraz…

Učinek radialne endodermne vakuum terapije:
• odstrani celulit (vse 4 stopnje) in pomarančno kožo
• odstrani maščebne obloge
• učvrsti ohlapno kožo
• poveča se tonus in napetost
• znatno se izboljša prepustnost kapilar, kar poveča pretok hranilnih snovi in kisika v celicah in mehkih tkivih, kar pomeni, da se bistveno izboljša mikrocirkulacija
• izboljša se hidracija ekstracelularnega matriksa (tj. biološko aktivno vezno tkivo, ki zapolnjuje prostor med celicami), kar vodi do aktivacije fibroglasov in rasti novih celic

 Kdaj izberemo radialno endodermno terapijo?

  • edemi
  • hematomi
  • sveže brazgotine, redukcije keloidov

Kontraindikacije:

 

Vakuumska terapija obraza

Vakuumska masaža obraza ali radialna endodermna terapija obraza znatno izboljša prepustnost kapilar, kar poveča pritok naravnih hranilnih snovi, kisika, oligo-elementov in lastnih encimov.

Izboljšata se hidratacija kože in rast novih celic. Popravi se tudi struktura kolagenskih in elastičnih vlaken, hkrati pa se izboljša tonus obraznih mišic.

Po terapiji je koža čvrstejša, gube so manj vidne in koža mladostnejša.

Uporaba vakuumske masaže ni omejena samo na področje obraza. Postopek je nepogrešljiv tudi za nego vratu in rok.

 

Vakumska terapija telesa

Metoda RDT® (radialna endodermna terapija) predstavlja edinstven pristop k terapiji celulita in oblikovanju telesa. Posebno oblikovani aplikatorji z rotirajočimi kroglicami ustvarijo krožno kožno gubo, kjer istočasno potekata masaža in raztezanje vezivnega tkiva. Intermitentni vakuum pospeši pretok krvi in kisika v tkivih, izboljša cirkulacijo limfe in posledično odstrani iz telesa odvečno tekočino , razteza tkivo, stimulira nastajanje kolagena in pospeši metabolizem. Rezultat je lepše oblikovano telo z gladko in napeto kožo.

Poleg radialne endodermne terapije vam priporočam še ogled stran s spodnjo tematiko: