Back to Top

031 508 198

info@medisense.si

Vakumska Kavitacija - nekirurška liposukcija

Brez pretiravanja lahko vakuumsko kavitacijo imenujemo prelomnico v reševanju problematike prekomernih oblog maščobnega tkiva na posameznih predelih telesa in pri odpravljanju celulita.

Postopek kavitacije je neinvaziven, brez bolečin, brez stranskih učinkov, saj ne prizadene okoliških tkiv, kot so žile, živci in vezivno tkivo.

Kavitacija omogoča natančno odstranjevanje lokalne problematike celulita ali maščobnih oblog na TREBUHU, ZADNJICI, STEGNIH, BOKIH, KOLENIH IN ZGORNJIH DELIH ROK.

VIDNI REZULTATI so že po eni sami terapiji, saj zmanjšamo obseg od 1 do 4 cm na tretiranem področju. Nadaljni posegi še dodatno zmanjšajo obseg, učinki pa so dolgotrajni.

Po terapiji z vakuumsko kavitacijo vedno istočasno opravimo tudi limfno drenažo, s katero pospešimo izločanje odvečnih tekočin iz telesa.Vakumska Kavitacija prej-potem
 
       1     2      

Kako vakuumska kavitacija deluje

              Vakumska_Kavitacija.jpg

Nizko frekvenčni ultrazvočni valovi usmerjeni na točno določeno globino v tkivu selektivno razbijejo maščobne celice v podkožju (razpad maščobnih celic). Okoliško tkivo ostane nedotaknjeno in nepoškodovano.

MAŠČOBA IZ RAZBITIH CELIC SE V OBLIKI TRIGLICERIDOV IZLIJE V MEDCELIČNO TEKOČINO.

PRESNOVA SPROŠČENIH MAŠČOB - trigliceridi se pod vplivom encimov razgradijo v GLICEROL in PROSTE MAŠČOBNE KISLINE.

Vodotopni GLICEROL prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, PROSTE MAŠČOBNE KISLINE pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane. Ostanki maščobnih celic se izloči skozi limfni sistem.